26.9.08

El feixisme no ens farà callar.

Aquestes darreres setmanes hem pogut tornar a comprovar que n’entén l’Estat Espanyol per justícia i sobretot per democràcia. Hem hagut de tornar a assistir a l’espectacle, contrari als drets humans, de veure com s’il·legalitzen partits polítics pel que representen i sobretot, per què s’oposen al principal valor de l’Estat Espanyol, la unitat. De ven segur, que si poguessin ens il·legalitzarien a molts més, tot això sota l’empara d’una justícia i una democràcia adulterades.

I això es pot afirmar, quan altres organitzacions polítiques totalment antidemocràtiques, clarament feixistes, que han provocat cops d’estat, participat en una dictadura, i que no amaguen la seva voluntat d’acabar amb el sistema democràtic actual de la forma que sigui, continuen sent legals, car, o fan en nom i per la unitat d’Espanya.
Des d’abans de l’estiu, a Mollet i els pobles del voltant, assistim en directe a veure com membres d’aquesta organització feixista, amb total llibertat amenacen, fins i tot de mort, a aquells demòcrates, aquella gent pacífica, que expressem les nostres idees i voluntats polítiques sense fer servir la força. Sí, em refereixo a la Falange Española, que a través de pintades i enganxines, amenaçadores de mort, intenten persuadir aquells que no pensem com ells, aquells que lluitem per la llibertat i la justícia social a tots nivells.

No puc entendre com a demòcrata, com el PSOE, il·legalitza partits polítics a Euskalherria per no condemnar la violència d’ETA, i en canvi no fa el mateix amb la Falange, que directament amenaça de mort als que no pensen com ells. Els és necessari que corri la sang per il·legalitzar a aquesta organització feixista? Per què si es així, el seu immobilisme per Espanya els farà responsables si un dia hem de plorar la caiguda d’un demòcrata a les mans de la Falange.

Vull aprofitar, per animar a tots els que creiem en la democràcia, la llibertat i la justícia social a plantar cara, a no intimidar-nos, per què tenim la raó i els arguments, per què el Baix Vallès sempre ha estat i serà antifeixista. Però sobretot em vull dirigir al jovent independentista, a organitzar-se, a sortir al carrer, a manifestar el que pensem i a lluitar per la via pacifica per la independència i el socialisme als Països Catalans, i tot això per com molt bé deia l’Ovidi Montllor, i les parets de Mollet en són testimoni: “Hi ha gent a qui no l’hi agrada que es parli, es pensi o s’escrigui en català. Es la mateixa gent a qui no agrada que es parli, es pensi o s’escrigui”.

Contra el feixisme; Independència i socialisme!