8.2.07

La necessitat d'un centre per Joves a Martorelles

El joves de Martorelles, estan faltats i necessitats de polítiques juvenils que els facin més còmode i útil la seva etapa de vida a Martorelles. La falta d’aquestes polítiques fa que els joves de Martorelles emigrin a d’altres viles per a buscar oportunitats o un habitatge.
A Esquerra, veiem necessari fer una aposta pel jovent, i la propera legislatura serà un dels nostres objectius. Per això veiem necessari i realitzable, una proposta que s’ha gestat en els ambients juvenils del municipi per a crear un centre lúdic i cultural per als i les joves, però que des de la regidoria de joventut no s’ha sabut conduir a bon port. Aquest centre, des del nostre punt de vista, ha de solucionar la falta d’oci i de punt d’interrelació de tots els joves de la vila, que han de sortir de Martorelles per a accedir al oci, o per accedir a espais on puguin desenvolupar les seves inquietuds socials, culturals i esportives.
Per això, volem reformar l’espai de l’edifici del antic Sindicat agrícola de Martorelles que es troba al carrer Can Puig, i situar-hi allà aquest centre juvenil.
El Centre juvenil el Sindicat de Martorelles, ha de ser un centre dirigit i coordinat des del Consell de Joves de Martorelles, ens que també es necessari crear, i que estaria format pels joves de Martorelles, les entitats juvenils locals i l’ajuntament de Martorelles.
El Consell de joves de Martorelles, ha de ser un espai on els joves puguin engegar les dinàmiques socials, culturals, d’oci, educatives, ...que creguin convenients pels joves de Martorelles, i també dirigir tot l’espai del Centre juvenil del Sindicat.
Creiem que el centre juvenil, ha de ser un espai on els joves s’hi sentin còmodes i s’ho passin bé. Per això, veiem necessari que estigui obert totes les tardes i les nits del divendres, dissabte i diumenge amb un servei de bar on es pugui anar a perdre el temps, veure partits de futbol, fer cinefòrums o ser un bar musical de nit. També veiem adient, col·locar-hi un Punt d’Informació Juvenil, una sala d’estudi i internet gratuït, i una sala de reunions i xerrades. La sala de reunions i xerrades, des del nostre punt de vista, es un espai necessari per a que les entitats, organitzacions i partits polítics de Martorelles tinguin un espai físic on reunir-se.
Aquesta proposta serà una de les més importants del nostre programa electoral i la volíem fer extensiva en aquest moments a tots els ciutadans de Martorelles, per que creiem que el Centre juvenil, és una eina molt important i potent, no només per als joves sinó per a fer una societat a Martorelles unida i que com a poble miri al futur.