8.2.07

Entrevista a la Murta de Martorelles

Us passo l'entrevista que m'ahn fet i sortirà publicada en la propera edició de la revista La Murtra de Martorelles.
Nom i cognoms: Marc Candela i Callado
Edat: 22 anys.
Feina: Delineant en un despatx de delineació i topografia
Estudis: CFGS en projectes urbanístics i operacions topogràfiques. Actualment cursa 2n d’arquitectura tècnica a la UPF.
Vida Política: Militant de les JERC des del 2001. Portaveu de les JERC al Baix Vallès els anys 2003 i 2004. Fundador i portaveu de les JERC-Martorelles els anys 2005 i 2006. Portaveu de les JERC del Vallès Oriental l’any 2005. Portaveu Regional de les JERC del Vallès i membre de la Direcció Nacional de les JERC des de finals de l’any 2005. Militant d’ERC des del 2004. Actualment secretari d’Organització i finances d’Esquerra a Martorelles.
Vida associativa: Juga a handbol al HC Sant Fost i li agrada caminar per la muntanya.
Bloc: http://mcandela.blogspot.com

Com valora la gestió del govern actual de Martorelles? Realment molt positiva. Jo he entrat a ERC-Martorelles a mitja legislatura i he pogut veure que s’ha fet molta feina fosca que no s’ha vist però molt necessària. S’ha de tenir en compte que amb els governs anteriors a Martorelles només s’havien fet coses de cara a la galeria i això ha fet que haguem de regularitzar la situació economica de l’ajuntament, igualment s’han hagut d’iniciar molts projectes que estaven totalment aturats i que en aquesta següent legislatura es començaran a veure: la Font de Can Camp, pont de St.Fost a Martorelles, remodelació de l’avinguda d’en Piera, retornar del CAP a Martorelles, entre d’altres.

Com veu la política local de Martorelles? El que esta clar es que la política local a Martorelles es molt difícil, i això és perquè hi ha molts vicis heretats, bàsicament perquè no hi ha hagut renovació pel que fa a les persones, això provoca que hi hagi massa rancúnies. Per això des d’ERC ens estem renovant, amb molta gent nova, gent jove.

Què creu que li falta a Martorelles? El més important és fer-lo un poble atractiu, rentar-li la cara, promoure el petit i mitja comerç, promoure l’habitatge per a que els joves no marxin del poble i promoure l’activitat social.

Es el numero 2 d’Esquerra a les llistes municipals. Per què un jove decideix dedicar-se a la política des de tant jove? Des de petit he viscut en un ambient en el que es parlava de la política, a casa meva mai hi ha hagut tabús per parlar de política. Per altra banda, quan tenia 16 anys vaig escoltar una frase d’en Joan Fuster que comentava: “La política o te la fas, o te la fan”, en aquell moment vaig decidir fer-me-la i vaig decidir entrar a les JERC.

Com espera les eleccions municipals, i quins són els seus objectius i els d’Esquerra? Espero que la bona feina que em fet a govern, es reflecteixi amb un augment del nostre suport electoral. També a nivell personal, m’agradaria obtenir i treballar en la regidoria de joventut.

Què volen fer des de la regidoria de joventut? Tots els aspectes i objectius s’estan reflectint en el programa electoral que estem enllestint, però sobretot m’agradaria treballar en la transversalitat de les polítiques de joventut a Martorelles. Volem que els joves es sentin de Martorelles i s’impliquin activament, i per això es necessari el convenciment i suport del ajuntament.

L’eslògan d’Esquerra a Martorelles serà “El futur de Martorelles som nosaltres”, per què? Per què el futur de Martorelles l’hem de fer entre tots nosaltres, els ciutadans de Martorelles. Des de la secció local estàvem buscant un eslògan que pogués fer veure a la població que som joves amb ganes de treballar per un futur millor per a Martorelles, i que creiem que som la gent d’Esquerra qui ho podem fer. Amb tot això un dia dinant amb els companys va sortir aquesta proposta i a tots ens va agradar.

A la llista d’Esquerra volen fer una aposta per la gent jove. A què es deu? Abans he comentat que la vida política a Martorelles esta molt rovellada, i per això em fet una aposta per la gent jove. Creiem que ho podem fer bé i demanem al poble que ens dongui un vot de confiança per a intentar-ho.

Creu que està preparat per a ser regidor? No tothom neix ensenyat, això esta clar; i espero fer-ho bé en el cas de que surti; però el que si que tinc clar, es que tinc moltes ganes i que els anys que porto en política m’han ensenyat el bo i el dolent que té, així com aquelles coses que no es poden fer.

Què ens pot dir del cap de llista d’Esquerra, en Pere Truyols? Els seus anys en política i a ERC l’avalen, és una de les persones que conec de Martorelles que més s’estimen al seu poble i que a més treballa per a millorar-lo, en el dia a dia des de l’ajuntament o des de qualsevol àmbit de la seva vida privada. Un martorellenc de cap a peus.