2.11.06

Queda una opció, la oposició.

Ahir, durant l’estona que em trobava al Hotel on ERC seguia el resultats de les eleccions vaig tenir una sensació molt estranya. No puc entendre, com es pot considerar uns bons resultats haver perdut 2 escons, 130.257 vots i 2’40 punts, i més si veiem que CiU ha fet una lleugera crescuda i el PSOE ha perdut 5 escons.

El meu estrany sentiment s’aguditzava quan a més a més de dir que havien estat uns bons resultats, ja es donava quasi lligat la repetició d’un pacte que ens havia fet parar en el nostre viatge, i que per si no fos poc, el nostre electorat i militància no l’hi vol donar suport.

Entenc, que quan es llepa el caramel del govern un s’hi pot tornar addicte, i qui el té a prop, el vol tastar. Tot i això, no esperava que això passes d’una forma tant clara a Esquerra. Mantenia l’esperança cega que això no seria així.

Després de xerrar entre avui i ahir, amb els meus cercles més propers, he vist la unanimitat que hi ha entre l’electorat i la militància de bases i del territori amb el mateix que jo sentia i penso. Queda encara una opció molt digne, coherent i bona per la nostra estratègia de partit, la oposició. No faré ara cap explicació del per què, ni el com, amb anterioritat ja he exposat aquesta posició.

Arribats en aquest punt, i veient que la direcció no llegeix correctament el sentiment de les bases, cal reflexionar i mirar el nostre entorn. El PSOE, fruit del acord de la Moncloa, no vol sentir-ne a parlar de tripartit. El PSOE de Catalunya, vol el tripartit però no vol veure ni en pintura en Carod. CiU, ha guanyat 2 escons i farà l’impossible per entrar a govern. Aguantarà i seran capaços els barons del PSOE de l’àrea Metropolitana de dir que no al Zapatero i pactar amb Esquerra un acord que pugui satisfer i ajudar al projecte de l’esquerra Independentista?

Siguem clars, a Esquerra, després d’aquesta bufetada electoral, el que li cal, es refermar la seva estratègia política. Reagrupar-se i enfortir-se, deixar que es desgastin la resta de forces polítiques i augmentar d’escons a les properes eleccions. Llavors podem veure si tornem a entrar a govern.

Es per això que animo a tothom a fer sentir la nostra veu i el nostre posicionament. Entrar a govern és un error estratègic. Ara oposició, demà independència.