30.6.06

Demagogia i deixalles

Les contradiccions i sobretot la manipulació en la política, no són bons companys de trajecte, i menys quan del que es tracta es d’un fet important a nivell social i medi ambiental com el que està succeint a Martorelles.

La recollida selectiva porta a porta, que fa anys que en sentim a parlar, i que consisteix en que cada dia el camió de les deixalles recull casa per casa la deixalla orgànica i un dia a la setmana aquelles deixalles que no es poden reciclar, és una bona eina, no només per classificar millor les deixalles i reutilitzar-ne la part que es pugui, sinó per a abaixar, a la llarga el cost i els impostos dels ciutadans sobre deixalles. Per tant, cal aplaudir i felicitar el equip de govern de Martorelles ( PSC-ERC-ICV ) per aquesta aposta.

Les dades, després d’unes setmanes de l’ús d’aquest mètode son un bon exemple de la seva eficàcia. En la zona de Martorelles, on s’està fent la recollida porta a porta el seguiment de la iniciativa arriba fins al 90% de les cases, recollint més de 350 grams de deixalla per persona al dia. A més a més, la recollida de vidres, plàstics i paper-cartró, en els seus cubells, ha augmentat un 300%. Això deriva, que en tot Martorelles, i faltant encara algun barri per introduir-se al mètode, s’han reduït les tones de deixalla de gairebé 3000 Tones a 1000T.

Vistes les dades hem pregunto, per que CiU, manipula un sector de Martorelles, molt minoritari, tot sigui dit, per deslegitimar aquest projecte. Però encara és més lleig, que el senyor Jaume Mompel, cap de llista de CiU de Martorelles, es dediqui ha anar amb 4 avis manipulats a tirar deixalles a la casa de l'alcalde de Martorelles, cosa que va provocar els insults i algun tipus d’agressió física a familiars de l'alcalde.

Malauradament, no és al primera vegada que em dirigeixo a la societat per denunciar el tarannà poc democràtic de CiU de Martorelles, una secció local apadrinada per Felip Puig, i segurament que tampoc en serà l’ultima. Tot i així, crec que aquesta falta de democràcia i pluralisme d’aquesta gent, els passarà factura ven aviat.

Per acabar, vull animar al govern municipal en aquest projecte, felicitar els veïns de Martorelles per l’empenta i coratge amb aquest mètode sense deixar-se manipular, i fent una crida a la resta de viles del Vallès Oriental per que es sumin ha aquest mètode.

Les millores ambientals porten les millores socials i de benestar. Que la demagògia d’uns quants personatges no aturi les millores a la societat.