24.6.08

Qui portarà la pluja a escola?

Al meu país la pluja no sap ploure:
O plou poc o plou massa;
Si plou poc es la sequera,
Si plou massa es la catàstrofe.
Qui portarà la pluja a escola?
Al meu país la pluja no sap ploure.

Passades les ultimes setmanes de pluja al nostre país, i el resultat d’aquestes, no puc, ni podem deixar escapar l’obvietat de que malgrat tinguem els pantans plens i l’abastament d’aigua assegurat més d’un any continuem en període de sequera.

La sequera es un període a mitja o llarg termini de falta d’aigua, i es en aquest període on està immers el nostre país des de fa quasi 10 anys, encara que fins ara no havíem començat a notar i conèixer les conseqüències. Per tan, les darreres pluges no han acabat amb la realitat de la sequera que ens afecta, sinó que no són més que una cortina de fum que actua com a miratge sobre nosaltres, i que no ens permet veure la cruesa del problema.

Encara avui hi ha pobles de l’interior de Catalunya que s’han de subministrar de camions cisterna per a accedir a aigua de boca la seva població, i en els nostres pantans només tenim acumulada la suficient aigua per abastir-nos fins el setembre del 2009.

Cal doncs que no enterrem els debats i propostes metodològiques que hem parlat aquestes darreres setmanes per a preparar i prevenir el nostre país quan la sequera es torni a manifestar a casa nostra. Ara es hora de posar solucions i actuar, a la llarga es més barat prevenir que no curar. Es més barat recuperar pous i fonts, millorar l’eficiència del consum d’aigua, instal·lar més dessaladores, que no a última hora i a un cost exagerat fer transvasaments, portar aigua en vaixell o d’altres que hem vist i sentit les darreres setmanes.

Malgrat tot, el mal seny del nostre país amb el Govern de la Generalitat i TV3 al cap davant, estan actuant com a bàlsam o somnífer sobre la població, en no acceptar la greu situació hídrica del país i apostar per a mesures de prevenció, com les de la nova cultura de l’aigua. Es per això, que arribats en aquest punt, per a conscienciar la població del greu problema, hagués estat positiu al meu entendre arribar al punt d’haver de fer restriccions d’aigua, hagués estat com portar la població a escola i apendren, ja que l’aigua no la hi podem dur.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Bones
davant de les últimes accions d'Albert Rivera (c's) us proposo que el dia 11 de Setembre les nostres blogs pengem l'Estelada. En el fons són les nostres cases virtuals. Aquí us podeu baixar l'Estelada www.marroca.blogspot.com
Salut