18.9.08

Que Martorelles continuï sent poble

A principis de juny, el Govern de la Generalitat a través de la seva pàgina web va publicar el Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB). Aquest pla, que a hores d’ara esta pendent de la imminent aprovació del Govern per passar a tràmits parlamentaris, té una vigència de 15 anys i regula el nivell de creixement urbanístic, industrial i les infraestructures necessàries per a l’àrea Metropolitana de Barcelona, i Martorelles entra dintre aquest pla.

Des d’Esquerra de Martorelles, quan vam saber de la seva existència i de la seva finalitat el vam consultar. El PTMB, marcava per a Martorelles un creixement de cohesió urbana sense passar el sostre del 7.000 habitants, donant la possibilitat al Ajuntament amb una modificació del Pla General d’urbanitzar tota la vessant de la muntanya compresa entre Can Puig i Can Fenosa, a mà dreta per la carretera de La Roca en direcció Montornès, avui dia forestal.

Esquerra creiem que aquest espai de Can Fenosa ha de continuar sent forestal, es més, creiem que tot l’espai forestal i agrícola, principalment les vinyes que es troben al nostre municipi s’han d’incloure dins el Parc de la Serralada de Marina, i protegir-los com a PEIN. Es per això, que d’Esquerra al Govern de la Generalitat hem fet un al·legació al PTMB per que la zona forestal i agrícola protegida de Martorelles arribi fins a la carretera de la Roca, com passa amb tots els pobles com Sant Fost, Montornès, Vilanova, La Roca, ...
Esquerra volem que Martorelles continuí sent un poble, i no un dormitori. Volem viure en respecte i protegint el nostre entorn que es el que ens defineix com a poble, i des de l’oposició, farem el necessari per que així sigui.