3.2.08

Que la ideologia no perjudiqui el poble!

La setmana passada tots els martorellencs vam tenir una sorpresa quan vam veure publicada, al Línia Vallès, la noticia que l’empresa Cobega SA, que produeix a la seva planta de Martorelles el producte Coca-cola i d’altres, no paga la taxa de l’aigua des del mes de juliol 2007.

M'ha sorpres que Cobega no pagui la taxa, atès de que quan Esquerra estavem a l'ajuntament nomes faltava firmar l'acord del cànon de l'aigua, on Cobega tenia la voluntat de pagar el que li exigia el regidor d'ERC Pere Truyols, 0,70 €/hectometre cúbic. Per tant el problema es la desídia del govern actual i sobretot d’ICV i el seu cap de llista, l’alcalde Miquel Àngel Soria. Ho entenc així, ja que Cobega es una empresa seriosa, i per que l’ajuntament l’únic que ha de fer es engegar el tràmits per demanar a l’empresa que pagui el cànon acordat, igual que paguem tots els contribuents i les empreses petites i grans de Martorelles.

A més, donat l’abast del consum de Cobega de 1.400 hectòmetres cúbics en dies de ple rendiment, entenc que la manca de voluntat de l’ajuntament per demanar que paguin es un greuge comparatiu pels ciutadans i sobretot un perjudici per les arques municipals, donat l’abast de la taxa a que hauria de fer front Cobega, i que representa milers d’euros mensuals.

Esquerra Republicana de Catalunya i la seva secció local de Martorelles, en el seu moment ens vam oposar a la implantació de la planta als terrenys de Can Fenosa, com també o va fer ICV, per l’agressió al paisatge i al territori que suposaven. Però a hores d'ara la planta ja està instal·lada i per tant es l'obligació del ajuntament i del seu equip de govern treure’n el màxim profit econòmic i social possible pel municipi.

Vui demanar a ICV i el seu equip de govern, que malgrat en el seu moment s’hi oposessin fèrriament, no facin que ara la seva ideologia perjudiqui al poble de Martorelles, obviant l’existència de la planta i el potencial de la mateixa.

Espero que en els propers dies l’alcalde de Martorelles aclareixi aquest assumpte, tot i que no ho farà per que per a ICV la planta es com si no existis, així com expliqui i faci públics els acords existents entre l’Ajuntament de Martorelles, Cobega i l’Ajuntament de Montornès. El poble té dret a saber el deute actual de Cobega amb l’Ajuntament de Martorelles, euro a euro, així com saber quins passos farà l’equip de govern per a cobrar aquest deute i regularitzar la situació.

També seria desitjable, que el govern local faci públic a que es destinaran aquest fons, car entenc que aquest ingrés no està pressupostat. Tanmateix, en aquest plec d’aclaracions s’hauria d’explicar, ara que l’empresa ja funciona, l’abast del efecte que ha tingut laboralment la implantació de la planta al nostre municipi, persona a persona.

Per la importància d’aquest fets, es necessàri que l’alcalde, Miquel Àngel Soria, utilitzi la premsa i sobretot el butlletí municipal oficial del ajuntament ( o d'ICV?), el Mirall, per aclarir aquestes preguntes i dubtes que comparteixo amb la resta de ciutadania de Martorelles, com he pogut comprovar aquests darrers dies.

1 comentari:

Fent dissabte ha dit...

Et poso al meu blog...

Meu i d'uns quants de la meva classe!