27.1.08

El jovent volem decidir, volem la independència

S’acosten les eleccions espanyoles,de fet ja estem en plena campanya des de fa setmanes, sobretot els dos partits que es juguen el poder de l’Estat espanyol. Alhora, no he vist cap proposta de cap d’aquests dos partits polítics destinada a solucionar i satisfer les demandes que es fan des de Catalunya per a millorar el nostre dia a dia i la nostra competitivitat econòmica. El PP continua decidit a acabar amb un minso Estatut d’autonomia, passant-se el resultat democràtic fet per sufragi universal pel folro i burlant-se dels catalans, mentre el PSOE continua fent promeses que excepte els 4 del PSOE convençuts no es creu ningú.

No es estrany així, que l’adhesió i la voluntat de cada cop més catalans a reclamar el nostre dret a decidir sobre el nostre futur augmenti, i que cada cop hi hagi més partidaris de la independència. No es estrany tampoc, que aquest sector independentista sigui més majoritari en la joventut i que vagi pujant i augmentant de forma piramidal. Cal que tinguem presents també, que l’Estat espanyol intentarà frenar de qualsevol manera el nostre avanç, com ho fa actualment al país basc prohibint partits polítics, donant arguments d’aquesta manera a una banda terrorista per a crispar l’ambient i mantenir un xoc que porta a l’independentisme a un carreró sense sortida.

En aquest moment d’augment de l’independentisme, sobretot en la joventut, cal recordar a joves independentistes catalans que han mort injustificadament i amb total impunitat a mans de l’Estat espanyol o la seva policia. Aquest es el cas del company de 19 anys de les JERC, Martí Marcó, que el dissabte passat dia 26 de gener va fer 29 anys que va ser assassinat per la Guardia Civil al centre de Barcelona a quarts de vuit del matí amb dotze trets de bala. En Martí va ser un dels refundadors de les JERC quan encara l’Estat espanyol tenia Esquerra i les JERC il·legalitzades per republicans i independentistes, a més va participar en diferents organitzacions entre elles en la fundació de Terra Lliure. S’ha de dir, que quan va ser assassinat en Martí, l’organització Terra Lliure no era més que una organització pancartista sense cap atemptat realitzat. Un assassinat gratuït i totalment injustificat a un jove independentista per part de les forces de l’Estat espanyol, que lògicament no va tenir cap mena d’investigació ni repercussió en els seus executors.

Avui dia, 29 anys després de l’assassinat d’en Martí, el jovent català continuem tossuts en reclamar el dret que tenim com a persones i com a poble a decidir sobre el nostre futur. Cada dia som més joves els que veiem que l’Estat espanyol no vol ni voldrà mai donar-nos o retornar-nos allò que ens pertoca com a ciutadans, com a poble i com a treballadors, i això ens porta a tenir més clar que volem un Estat propi, que volem la independència.

Animo a tots els joves catalans que vulguin decidir sobre el seu futur, que no caiguin en el parany continuista de la transició i de temps anteriors que promulguen PP, PSOE i CiU, i que apostin per a l’Esquerra que aposta per a les llibertats i el dret a decidir de les persones i dels pobles a decidir el seu futur. El 9 de març toca decidir més independència.