12.11.07

Les JERC cap a la defensa del territori

Les JERC, per a diferents motius, els darrers anys ens hem dedicat a formar més el nostre discurs ideològic en diferents temàtiques, i hem deixat per a més endavant la nostra pròpia formació ideològica sobre medi ambient i defensa del territori, tot i això no vol dir que no tinguem discurs ambiental, ja que el moviment independentista va lligat al moviment ecoligista, per que ningú més que aquells que estimem la terra i la volem lliure, poden garantir que lluitaran amb tots els mitjans per la defensa del territori. Aquesta falta de discurs propi potent, ens ha portat a fer un seguidisme del ecologisme gris, o ecologisme de bicicleta que pràctica ICV, quan hem hagut de donar respostes a problemàtiques ambientals.

Ara ens toca articular el nostre propi discurs ideològic en aquest camp, durant el XXI Congrés Nacional hem posat les bases amb la ponència estratègica. Però cal anar més enllà, i obrir un debat intern dins la nostra organització per acabar articulant un discurs propi atrevit, rigorós, amb sentit de país i des del territori, que aprovi un document marc sobre el model de país que volem, respectuós amb el medi i el territori, a través d’una Conferència Nacional de Medi Ambient i Defensa del territori.

Caldrà doncs, la creació de la Sectorial de Medi Ambient i Defensa del Territori, que coordini el debat intern que tindrem arreu del territori els propers mesos, però que alhora, aporti i coordini aquelles respostes que com a organització hem donar en defensa del nostre entorn i medi ambient.

Les problemàtiques que ens trobarem properament són les que estan en l’ordre del dia actualment, i que com contempla la ponencia estrategica "Construïm l'alternativa independentista" podem agrupar en tres grans blocs:

Les Infraestructures energètiques i de transport: Com la MAT, la Xarxa de ferroviària o de rodalies, el Quart Cinturó, l’Autopista d’Eivissa o els dipòsits de gas a Les casa d’Alcanar.

La planificació urbanística: Amb teixits urbans insostenibles, amb l’expansió de grans polígons industrials com el nou CiM del Penedès o l’agressió brutal sobre les nostres costes que exerceix l’ urbanisme turístic i els ports esportius, mostrant-se amb la seva màxima potencia al País Valencia i les Illes Balears.

La Reducció, reutilització i reciclatge: Principal emblema del ecologisme gris i urbà, que mai ningú ha tingut la voluntat, ni aquells que la fan servir d’emblema, de ser valents i tirar-ho decdididament endavant i trencar tabús.

Però per a que puguem donar resposta a totes aquestes problemàtiques ens cal, a part d’un discurs propi valent i innovador, militants i militantes arreu del territori compromeses en desenvolupar a nivell local, comarcal i/o regional les tasques de la secretaria de medi ambient. Per tant hem d’aconseguint una xarxa de secretaries de medi ambient arreu del nostre territori.

Aquest discurs valent, innovador i rigorós que obtindrem, més la creació d’una xarxa de secretaris de medi ambient, ens ha de portar a participar activament de totes aquelles plataformes i organitzacions que comparteixin els mateixos valors ambientals que la nostra organització.

Però no només hem de participar d’altres plataformes i organitzacions, sinó que com a organització política que defensa el medi i el territori, hem d’engegar campanyes pròpies, segons els eixos estratègics de les JERC en Medi ambient.

Nomes organitzant-nos i movilitzant-nos aquells que volem defensar la terra, podrem acabar amb les agressions al territori, però també amb l'ecologisme gris o de bicicleta que fa ICV i que posa, també en perill el nostre entorn.

6 comentaris:

Moisès Rial Medina ha dit...

Enhorabona per l´elecció dins l´executiva de les JERC i endavant amb la justícia social i l´alliberament nacional.

http://xarxarepublicana.blogspot.com

Yitzhak ha dit...

FELICITATS MARC!

Molta empenta per aquesta nova etapa i molta força!

Marc Arza ha dit...

Marc,

A l'Olla de Grills s'ha obert un debat interessant: o PSOE=PP o CAT=PSOE.

http://olladegrills.wordpress.com/2007/11/18/o-psoepp-o-catpsoe/

T'hi apuntes?

Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com

Xavi Conesa ha dit...

Felicitats Marc!

Avui he llegit la notícia al Contrapunt. Tot i que ja savia la bona nova m'ha fet il·lusió veure't la cara al diari.

Ara et toca fer feina i de debó ;) Que tot està per fer i tot és possible.

Sergi Morales Gálvez ha dit...

Sóc en Sergi Morales, portaveu de JERC el Prat.
Estic d'acord amb el que exposes i te'n donaré les meves raons. La USP, que es diu amb termes publicitaris, o bé la reason why d'ICV és l'ecologisme. Mica en mica però tots els partits veuran la necessitat de convertir-se o bé aproximar-se al medi ambient, encara que ICV sempre intentarà anar més enllà del que faci la resta. És per això que hem d'adoptar aquestes idees: molts votants d'ICV ho fan perquè creuen que és el millor pel medi ambient, en el moment que els altres partits ofereixen també això, ells perdran el monopoli que ara mateix ostenten sobre la conscienciació del medi ambient.

moralesgalvez.blogspot.com

Adam ha dit...

eix t'espero el dissabte a la manifestació que organitzen totes les plataformes de les terres de l'Ebre.

http://img408.imageshack.us/my.php?image=manitortosaterritorimp5.jpg