10.3.09

El Ple de Martorelles, un digne gag de Polònia

Al darrer Ple de l’Ajuntament, ahir dilluns, va succeir un fet surrealista que al meu entendre constata la falta de nord de l’equip de govern, i que podria ser un magnífic gag del Polònia de tv3.


Tot començava amb la convocatòria d’un Ple d’urgència per a tractar tres temes, dos dels quals de relativa urgència, i el segon, l’urgent, es on es van desenvolupar tots els fets. L’alcalde, sr Miquel Àngel Sòria, explica que el Ple a de votar el jutge de pau substitut, però que no s’ha presentat cap persona dins el termini, i que per això l’equip de govern portava al Ple la proposta d’una veïna que complia tots els requisits però que s’havia presentat fora de termini. Seguidament els dos partits de l’oposició criticaven tot el procés de l’elecció del jutge de pau i el seu substitut que havia dut a terme l’equip de govern, i manifestaven que malgrat la persona proposada s’hagués presentat fora de termini, al complir tots els requisits, i votarien a favor. El regidor del PSC, Felip Elices, remarcava que la persona, malgrat havia estat vinculada al seu partit, no era una proposta d’aquesta formació política. A partir d’aquí es va començar a desenvolupar el fet surrealista.


L’alcalde intervenia i manifestava que l’equip de govern no tenia vot marcat i donava llibertat de vot als seus regidors. Seguidament, el tinent d’alcalde de l’altre formació de l’equip de govern, anunciava que ell votaria en blanc. La incredulitat s’estenia per l’oposició i el públic assistent. El portaveu de CiU, manifestava la falta de coherència de l’equip de govern en portar una proposta fora de termini al Ple i a més a més votar-hi en blanc. La secretaria de l’ajuntament responia la pregunta del regidor de CiU Marc Pertiñez, i aclaria que per a sortir escollida la proposta havia de ser per majoria absoluta del ple, es a dir, amb 6 vots a favor, hi havia 5 membres de l’oposició i 5 membres del govern per què en faltava la regidora de joventut.


L’alcalde, per a seguir amb la línia del punt, anunciava que ell també votaria en blanc la proposta. A les files de l’oposició augmentava la incredulitat, i fins a cert punt l’al·lucinació. El regidor del PSC tornava a afirmar amb rotunditat que no era una proposta del PSC, i què el que estava passant era una falta de respecte cap a la persona que s’havia presentat. Seguidament, el portaveu de UxM (membres del govern), Romuald Velasco, justificava el seu vot en blanc per que la persona proposada era socialista i havia anat a les llistes d’aquest partit. La oposició s’encenia, i el portaveu de CiU exigia a Romuald Velasco que retires les seves paraules. L’alcalde intervenia i demanava que es passes directament a la votació.


Sorpresa. Quan el regidor d’ICV, Joan Garcia, trencava el vot en blanc de l’equip de govern i votava a favor. La proposta sortia aprovada amb els vots favorables de l’oposició i el del regidor d’urbanisme. Ara la incredulitat s’estenia cap als membres d’UxM que no entenien com era que s’havia trencat la disciplina de vot.


Hi hagués o no hi hagués disciplina de vot a les files de l’equip de govern, aquest fet demostra la falta de rumb i unitat del govern municipal, on cadascú mira pels seus interessos personals i de partit i no pel bé comú del municipi. Ahir l’equip de govern, únicament no havia de portar la proposta al Ple per estar fora de termini si no la volien votar afirmativament. Una mica de serositat i rigor, sisplau a l’equip de govern.


Finalment, vull felicitar personalment i en nom d’Esquerra a la Carme Marin, per a sortir escollida, i transmetre-li el nostre profund suport. Segur que farà una gran feina pel poble.

5 comentaris:

Xavi Conesa ha dit...

jaojaojaoajoajaojaoajoajao.
Sencillament genial !!! Aquestes coses només poden passar en pobles com Martorelles... mare meva quin pitafi !!! Això és fer política pel poble i la resta son ximpleries. Escolta Marc, quan cobrarien els càrrecs elèctes del teu poble per fer una representació a Sant Fost?? ho dic per promocionar l'espectacle dels grups amateurs... Que n'aprenguin !!!!!

La veritat és que val més prendre-s'ho amb bon humor que posar-se de mala llet per presenciar un circ d'aquestes característiques. Avisa'm quan sigui el pròxim ple de Martorelles, jo no me'l perdo per res del món :P

Salut crac!

Romuald ha dit...

Bon dia Marc,

Tinc que discrepar del teu article ja que menciones aspectes de la votació que no es corresponen amb la realitat. Primer de tot, tant l'Alcalde com jo van donar llibertat de vots als regidors/es. Hi ha temes en els quals no es pot obligar a la disciplina de vot, són temes més personals, humans o de llibertat democràtica. Crec que durant el vostre mandant de govern també vau tindre aquesta opció.

La proposta que es presenta a Ple es per donar resposta a una petició d'una veïna del poble. Es per tant el Ple i no pas l'equip de govern qui ha de decidir quina resposta dona.

No va haver cap sorpresa al vot, jo ja sabia que el Joan votaria a favor i que per tant segurament aquesta persona seria nomenada. Per un motiu molt clar, CIU i això no hi dius, votaria a favor per quedar bé amb el PSC, cosa que mai va fer amb altres votacions d'elecció de jutges o jutgesses de pau.

Per tant, que quedi clar que quan parles de disciplina de vot no es va donar per que aquesta no existia. Fer memòria història, vosaltres en el govern de la darrera legislatura també vau tindre molts problemes amb la disciplina de vot. Llavors no existia tampoc el rigor i la seriositat? I que consti que ho dit de bon rotllo.

Salutacions,

Romuald

antondensi ha dit...

Quina llástima ... un Ple que em perdo i lo be que us ho vau passar.
Xavi, tens raó tenim una bona "pedrera" de futurs actors, el que passa es que no son amateurs.
Ho haveu vist ¡¡¡¡¡
Antonio

antondensi ha dit...

M'havia oblidat felicitar a la Carme Marin.
Segur que ho fará molt bé
Antonio

Jordi i Oriol ha dit...

Veig que els plens de Martorelles no tenen res a envejar dels de Castellar! hahaha

surrealista, llegeix el meu i flipa hahaha

nosaltres temim un trànsfuga que vota amb els sociates i tu no, elis elis