11.5.08

La joventut i la política local. Poder i voler es saber.

Aquest escrit és la resposta a “L,independent” d’Units per Martorelles. Document distribuït la setmana passada per aquesta agrupació política.

Es cert que a Esquerra som majoritàriament joves, però es que el jovent som el futur. Tenim ganes i volem tirar endavant un projecte amb idees noves. Potser no tenim l’experiència en política local que tenen els nostres companys d’Units per Martorelles, companys que porten molts anys estant a l’ajuntament. Masses segurament. I això es el que produeix el desencís amb la política que té la nostra societat, potser seria hora de deixar pas a persones més joves i deixar endarrere antigues trifulgues locals.

Una de les crítiques que se’ns fa en el flaier d’UxM, es la nostra falta d’experiència, segurament la coneixen, però en mostren una realitat distorsionada per a confondre a la ciutadania. Els hi recordarem per a que no quedin dubtes: Roger Parera, 12 anys en la vida política: 10 dels quals a les JERC i 7 també a ERC; Marc Candela, 7 anys en política: 7 dels quals a les JERC i 4 també a ERC, dels quals els 3 últims a la Direcció Nacional de les JERC; Joan Marc Flores, 10 anys col·laborant amb ERC Santa Perpetua i 2 a Martorelles; i Sergi Gali, 9 anys a les JERC i 4 també a ERC. Si això en gent jove es poc, que deu ser molt? I per que estiguin més tranquils, recordar-los que en Pere Truyols continua amb nosaltres i ens està preparant perfectament.

Per altra banda, podem entendre el seu nerviosisme atacant a tot allò que fem des de l’oposició quan no estan fen la feina ben feta. Després d’un any al govern local, atribuir a la mala gestió de la recollida de residus, l’estat dels passos de les voreres, i d’altres que s’exposaven a la nostra campanya de foto-denuncia, al nostre pas pel govern i a la mala gestió del nostre regidor Pere Truyols, es una falta de respecte als ciutadans de Martorelles que necessiten un govern solvent i treballador, i no un govern que es dediqui als interessos de la seva gent.

Cal dir també, que si l’anterior equip de govern no va poder realitzar molts dels projectes previstos, que estan acabant actualment la gent d’UxM posant-se medalles, es per que durant el seu pas pel govern del 1995 al 2003, formant part de CiU i dels governs de Jaume Mompel, van deixar un dèficit escandalós a les arques municipals, que l’anterior equip de govern es va dedicar a eixugar.

L’alteració de la realitat continua amb l’afirmació que Coca-Cola paga el rebut de l’aigua per que ells ho han aconseguit, i dos dies més tard el diari Línia Vallès ho desmenteix corroborant la nostra denuncia i estenent-la. Tan es així, que Coca-Cola a part de no pagar el rebut de l’aigua pel desacord entre els ajuntaments de Martorelles i Montornès, produït per la prepotència de l’equip de govern de Martorelles, sinó que a més a més, la part de l’IAE que paga no és ni el 50% del que haurien de pagar. Tot això en detriment de les arques municipals.

Però el pamflet d’UxM, no acaba aquí i continua alterant la realitat, en aquest cas per atacar a les nostres joventuts, les JERC, l’única organització política juvenil de Martorelles, quan les titllen d’incíviques i les acusen d’enganxar cartells on és prohibit fixar-ne. Nosaltres els emplacem a trobar un cartell penjat a on no toca per part de les JERC i demostrar-ho. I sobre les pintades de les JERC, que en són set, ens hagués agradat veure com també denunciaven el centenar llarg de pintades que posa Vota PP a tot el poble, car aquestes ja els deuen anar bé. O la d’innumerables pintades de firmes i d’altres que també hi ha pel poble i que segurament fan més mal als ulls.

Finalment els volem recordar que estan al equip de govern per a governar, i no per a fer-ne d’oposició des d’aquest. Els ciutadans de Martorelles necessiten un govern cohesionat, treballador i solvent, i no un govern que es dedica més per la seva gent i pel que dirà l’oposició.