18.2.08

Kosovo, i Espanya tapant-se les vergonyes

Ahir diumenge 17 de febrer, un nou Estat va sorgir a Europa, Kosovë. Aquest fet obre un precedent, que alguns creien tancat després del procés d’independència dels Països de l’Europa de l’est a principis dels anys 90, que aquelles nacions i països sota ocupació d’algun dels grans estats europeus no podem desaprofitar.

La independència de Kosovë, ha vingut precedida pels posicionaments en els darrers anys dels grans estats referent a la independència d’aquesta regió. Cal tenir en compte primer, que la sobirania i el dret de decidir si un país vol ser independent rau directament sobre la seva ciutadania, tot i això es molt important el suport que puguin donar i excercir grans potències mundials, en el cas de Kosovë dels Estats Units i de la majoria dels estats europeus. La majoria, per que n’hi han hagut que per raons diferents no donen suport ni reconeixament al nou estat, aquest són Rússia i Espanya.

El cas de Rússia es peculiar, ja que està en contra d’aquest nou sorgiment d’un estat, però alhora denúncia la incoherència d’alguns, principalment d’Espanya. La Russia de Putin fomenta principalment el seu rebuig, per la perdua de control polític que tindra Rússia sobre una regió dels països bàltics, un altre cop a mans dels EEUU, però també per que obre una altra onada de procès independentista a la bella europa, en el seu cas, obre la porta a Txetxènia a reclamar la seva independència. Com deia, però, Rússia alerta i demana que la comunitat internacional es centri en casos necessaris de debó de nacions que necessiten un estat propi, com els Països Catalans i Euskalherria. Aquest fet, malgrat venir de qui ve, demostra que la nostra causa continua sobre la taula, pel fet que Putin el reclami.

El fet de la negativa d’Espanya es tan ridicula i barruera, gens digna d’un Estat suposadament democràtic del segle XXI que es troba dins la Unió Europea. La negativa espanyola rau unicament en no crear un precedent dins la UE que obri les portes als Països Catalans i Euskalherria a independitzar-se també. A l’Estat Espanyol, i al partit que el governa PSOE, els es igual la voluntat i les raons de la ciutadania de Kosovë, l’únic que els interessa es la unitat d’Espanya.

La falta de democràcia o de sentit democràtic d’Espanya, per a tapar l’avenç independentista dins l’Estat Espanyol no es nou. Cal recordar, ara que s’acosten eleccions, quin es el modus operandi del Govern espanyol i dels seus principals inquilins; PP i PSOE, que il·legalitzen partits polítics completament democràtics, o que per mitja del Tribunal Constitucional volen anul·lar o retallar l’Estatut aprovat ampliament per la ciutadania de Catalunya. No es estrany que amb aquest enfrontament i abús d’autoritat espanyola, no tinguin el suficient valor d’admetre i reconèixer el nou Estat de Kosovë, per que saben que amb la crispació que estan provocant contra els Països Catalans i Euskalherria, el que ha passat a Iugoslàvia amb molts pocs anys pot passar a Espanya.

La ciutadania dels Països Catalans, ha de tenir clar que un cop passin les eleccions espanyoles, governi qui governi, l’Estatut de Catalunya serà ampliament retallat o anul·lat, i que com a societat democràtica no ho podem permetre. L’unica manera es amb previsió, i per radicalitat democràtica el 8 de març només hi ha un camí, apostar per partit independentistes com Esquerra.

1 comentari:

Bernat Picornell Grenzner ha dit...

justament he escrit sobre Kosovo als dos últims posts...

Ens veiem!